Fazuľová polievka s údeným mäsom

14.03.2012 16:31

Budeme potrebovať:

- zemiaky (4 ks)

- fazuľa (100 g)

- mrkva (3 ks)

- petržlen (1 ks)

- údenina (150 g)

- soľ, podravka

- masť bravčová (40 g)

- cibuľa (2 ks)

- múka polohrubá (40 g)

- petržlenová vňať, majoránka

Postup:

1. Údeninu (mäso alebo rebierka) varíme pol hodinu, k nej za varu pridáme fazuľu a varíme ďalšiu pol hodinu. Potom pridáme očistenú, na malé kocky pokrájanú zeleninu. Varíme pokiaľ zelenina a fazuľa nezmäknú.

2. Pripravíme si cibuľovú zápražku: na masti speníme 2 cibuľky, pridáme múku, za stáleho miešania opražíme. Hotovou zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec podľa chuti pridáme štipku soli, podravku a čerstvé vňate petržlenu a majoránky. Môžme servírovať.

 

Dobrú chuť!