Fazuľová polievka s údeným mäsom
Budeme potrebovať:
- zemiaky (4 ks)
- fazuľa (100 g)
- mrkva (3 ks)
- petržlen (1 ks)
- údenina (150 g)
- soľ, podravka
- masť bravčová (40 g)
- cibuľa (2 ks)
- múka polohrubá (40 g)
- petržlenová vňať, majoránka
Postup:
1. Údeninu (mäso alebo rebierka) varíme pol hodinu, k nej za varu pridáme fazuľu a varíme ďalšiu pol hodinu. Potom pridáme očistenú, na malé kocky pokrájanú zeleninu. Varíme pokiaľ zelenina a fazuľa nezmäknú.
2. Pripravíme si cibuľovú zápražku: na masti speníme 2 cibuľky, pridáme múku, za stáleho miešania opražíme. Hotovou zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec podľa chuti pridáme štipku soli, podravku a čerstvé vňate petržlenu a majoránky. Môžme servírovať.