Archív článkov
Pečená bravčová krkovička
14.03.2012 19:06
Budeme potrebovať:
- bravčová krkovička (1200 g)
- soľ (3 ČL)
- paprika červaná mletá (3 ČL)
- voda (2 dl)
Postup:
1. Krkovičku umyjeme.
2. Krkovičku osolíme, posypeme paprikou a vložíme do hlbokého pekáča. Po povrchu rozložíme nakrájaný cesnak.Podlejeme vodou a pečieme...
Paprikáš nepaprikáš
14.03.2012 18:52
Budeme potrebovať:
- cibuľa (2 ks)
- slnečnicový olej
- kuracie prsia (400 g)
- soľ (1 štipka)
- korenie čierne mleté (1/2 ČL)
- podravka (1,5 ČL)
- gulášové korenie (1,5 ČL)
- paprika červená mletá (1,5 ČL)
- sójová omáčka (1 PL)
- paprička chilli sušená (1...
Domáce kuracie rezne
14.03.2012 18:39
Budeme potrebovať:
- kuracie prsia (1000 g)
- mlieko
- vajce
- hladká múka
- soľ
- strúhanka
- olej slnečnicový
Postup:
1. Na prípravu domácich rezňov potrebujeme kuracie prsia, najlepšie z domáceho chovu.
2. Umyté kuracie prsia namočíme do mlieka na 24...
Ovocný šalát s jogurtom
14.03.2012 18:30
Budeme potrebovať:
- ananás
- pomaranč
- kiwi
- jablká
- jogurt ovocný
- orechy vlašské
Postup:
1. Očistíme a pokrájame rôzne druhy ovocia.
2. Polejeme ich ovocným, alebo bielym jogurtom a povrchu posypeme vlašskými orechmi. Jogurt zjemní chuť ovocia,...
Sezamovo-kurací šalát
14.03.2012 18:21
Budeme potrebovať:
- sladké mandle (30 g)
- kuracie prsia (250 g)
- sézamové semienka (20 g)
- soľ
- olej olivový (2 PL)
- olej sezamový (2 PL)
- 100% pomarančový džús (20 ml)
- horčica plnotučná (2 ČL)
- hlávkový šalát (1 ks)
Postup:
1. Ošúpané mandle opražíme na...
Ivkin cestovinový šalát so syrom
14.03.2012 18:14
Budeme potrebovať:
- cestoviny Fusilli (250 g)
- syr Gouda (250 g)
- šalátová uhorka (160 g)
-sterilizovaná kukurica (170 g)
- bravčová šunka (200 g)
- jogurt biely (120 g)
- tatárska omáčka (200 g)
- soľ a korenie Tzatziki
Potup:
1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode,...
Kapustnica
14.03.2012 17:56
Budeme potrebovať:
- bravčové pliecko (1 kg)
- cibuľa (150 g)
- bravčová masť (50 g)
- soľ (1 ČL)
- voda (1/2 l)
- paprika červená mletá (3 ČL)
- huby sušené (30 g)
- kapusta kvasená (1,5 kg)
- voda (1,5 l)
- klobása (200 g)
- cesnak (5 S)
Postup:
1. Cibuľu...
Hovädzí vývar
14.03.2012 17:35
Budeme potrebovať:
- hovädzie mäso predné s kosťou (1000 g)
- voda (1,5 l)
- korenie čierne celé (1/2 ČL)
- bobkový list (2 ks)
- mrkva a cibuľa (80 g)
- petržlen a zeler (60 g)
- soľ a petržlenová vňať
Postup:
1. Hovädzinu rozdelíme na viac kúskov a zapečieme v rúre 20 min...
Brokolicová polievka
14.03.2012 16:55
Budeme potrebovať:
- brokolica
- vývar
- kyslá smotana (1 PL)
- strúhaný syr
- lístok česrtvej bylinky
Postup:
1. Brokolicu povaríme 15 minút, kým nezmäkne. Vývar z brokolice zlejeme do druhého hrnca.
2. Brokolicu rozmixujeme, pridáme podravku a postupne...
Fazuľová polievka s údeným mäsom
14.03.2012 16:31
Budeme potrebovať:
- zemiaky (4 ks)
- fazuľa (100 g)
- mrkva (3 ks)
- petržlen (1 ks)
- údenina (150 g)
- soľ, podravka
- masť bravčová (40 g)
- cibuľa (2 ks)
- múka polohrubá (40 g)
- petržlenová vňať, majoránka
Postup:
1. Údeninu (mäso alebo rebierka) varíme pol...
Záznamy: 1 - 10 zo 24