Biela fazuľová polievka
Budeme potrebovať:
- zemiaky ( 500 g)
- voda ( 1,5 l)
- soľ
- fazuľa biela sterilizovaná ( 500 g)
- bobkový list (4 ks)
- mlieko ( 1/2 l)
- múka hladká ( 2 PL)
- smotana sladká na varenie ( 250 ml)
- muškátový oriešok
- korenie Podravka
Postup:
1. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do vody.
2. Sterilizovanú bielu fazuľu z konzervy prepláchneme na sitku pod tečúcou vodou. Pridáme ju k uvareným zemiakom spolu s bobkovým listom. Uvedieme do varu.
3.Z mlieka, smotany a múky si urobíme zátrepku (všetko spolu zmiešame), ktorú prilejeme k fazuli a zemiakom. Necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme vegetou, alebo štipkou strúhaného muškátového orieška.