Granadír

08.03.2012 20:33

 

Budeme potrebovať:

- zemiaky (1,2 kg)

- cestoviny (400 g, podľa výberu)

- cibuľa (300 g)

- paprika červená mletá (2 ČL)

- olej slnečnicový

- soľ

Postup:

1. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme.

2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme z vody.

3. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Po osmažení odstavíme z ohňa a primiešame soľ a mletú červenú papriku. Zemiaky zmiešame s cestovinami, primiešame paprikovú cibuľu. Zmes dôkladne zmiešame, ale ľahko, aby sme nerozbili zemiaky.

4. Takto pripravený granadír môžeme hneď servírovať.

 

Dobrú chuť!