Hubová praženica

14.03.2012 15:31

Budeme potrebovať:

1. huby lesné dubáky (400 g)

 

2. cibuľa (100 g)

3. olej slnečnicový (3 PL)

4. rasca drvená (1/5 ČL)

5. soľ (1/5 ČL)

6. voda ( 20 ml)

7. vajce (6 ks)

Postup:

1. Huby očistíme, z povrchu klobúčikov odstránime ihličie a listy. Nožičky jemne oškrabeme. Huby prekrojíme a skonrolujeme či nie sú červivé, tie nekonzumujeme. Zdravé huby nakrájame na plátky a na sitku pod tečúcou vodou dobre umyjeme.

2. Cibuľu nakrájame na drobno a podusíme na oleji.

3. Pridáme huby, rascu, soľ a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 15 minút.

4. Do udusených húb pridáme vajcia, miešame do zrazenia vajec na praženicu.

 

Dobrú chuť!


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode