Sezamovo-kurací šalát
Budeme potrebovať:
- sladké mandle (30 g)
- kuracie prsia (250 g)
- sézamové semienka (20 g)
- soľ
- olej olivový (2 PL)
- olej sezamový (2 PL)
- 100% pomarančový džús (20 ml)
- horčica plnotučná (2 ČL)
- hlávkový šalát (1 ks)
Postup:
1. Ošúpané mandle opražíme na menšej panvici do zlatistej farby.
2. Do misky vložíme na pásiky nakrájané kuracie prsia. Osolíme a posypeme sezamovými semenami. Dôkladne premiešame, aby sa semená prilepili na mäso. Plátky mäsa poukladáme na vymastený pekáč.
3. Pekáč vložíme do rúry, pečieme asi 30 minút. Dresing si pripravíme zmiešaním oleja, pomarančovej šťavy a horčice.
4. Kúsky šalátu rozdelíme na taniere, posypeme ich pásikmi kuraciny a opraženými mandľami. Pokvapkáme pripraveným dresingom.